Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 01:47

Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Κύπρου Featured

Ο Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Κύπρου είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός που εκπροσωπεί και συντονίζει το 90% των βιοκαλλιεργητών της Κύπρου που ξεπερνούν σε αριθμό τους 650.

Αν είσαι βιοκαλλιεργητής και δεν είσαι μέλος μας επικοινώνησε τώρα με τον σύνδεσμο μας.

Αν είσαι συμβατικός γεωργός, ο Σύνδεσμος μας είναι σε θέση να σε βοηθήσει και ειδικά γι αυτό τον λόγο απασχολεί άτομο ειδικευμένο στην βιολογική Γεωργία.

Αν είσαι καταναλωτής και θέλεις πληροφορίες για την παραγωγή και κατανάλωση βιολογικών προϊόντων, που θα σε προστατεύσουν από την αισχροκέρδεια, ο σύνδεσμος μας είναι σε θέση να σου παράσχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ;

Η βιολογική γεωργία διαφέρει από τα άλλα συστήματα γεωργίας σε πολλά σημεία. Ευνοεί τις ανανεώσιμες πηγές και την ανακύκλωση επιστρέφοντας στο έδαφος τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα κατάλοιπα.

Η βιολογική γεωργία σέβεται τα συστήματα του ίδιου του περιβάλλοντος για την καταπολέμηση των παρασίτων και των ασθενειών στις καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία και αποφεύγει τη χρησιμοποίηση συνθετικών παρασιτοκτόνων, ζιζανιοκτόνων, χημικών λιπασμάτων, αυξητικών ορμονών, αντιβιοτικών ή γενετικών τροποποιήσεων. Αντίθετα, οι γεωργοί βιολογικής γεωργίας χρησιμοποιούν ένα φάσμα τεχνικών που βοηθούν τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και μειώνουν τη ρύπανση.

Εγγυήσεις στην ποιότητα και προέλευση των βιολογικών προϊόντων

Για να αποφευχθούν φαινόμενα εκμετάλλευσης των καταναλωτών έχουν οριστεί προδιαγραφές ποιότητας, αρχές παραγωγής καθώς και οργανισμοί οι οποίοι ελέγχουν και πιστοποιούν τα βιολογικά προϊόντα. Ο κανονισμός της ΕΕ περί του βιολογικού τρόπου παραγωγής γεωργικών προϊόντων προσδιορίζει τους κανόνες, το σύστημα επιθεώρησης και της αρχές της βιολογικής παραγωγής.

EU Organic Logo Colour OuterLine rgb
Λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις βιολογικές καλλιέργειες
512px-Flag of Cyprus.svg

Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών πόρων και περιβάλλοντος. Τμήμα Γεωργικής Ανάπτυξης.

eucommitteeΕυρωπαϊκό Ταμείο αγροτικής ανάπτυξης. Η Ευρώπη επενδύει στις αργοτικές περιοχές.
biokalliergitesΣ.Β.Κ
Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Κύπρου.